Rakennuslupa ja keittiö

Hiphei, rakennuslupa on myönnetty tänään! Nyt se projekti sitten kunnolla alkaa!

Keittiön kanssa edettiinkin lopulta pikavauhdilla. Kävin keskustelemassa Puustellissa projektista ja kun mentiin katsomaan kuvia, olivat suunnitelmat mieleiset. Hyvin yksinkertaista, puhdaslinjaista ja symmetristä. Säilytystilaa on riittävästi, mutta keittiö on silti ilmava. Laskutilaa on saarekkeen kanssa ihan reippaasti eli nyt keittiöön mahtuu puuhastelemaan useampi kokki kerralla. Saimme lisäksi niin hyvän tarjouksen paketista, että tartuimme siihen välittömästi.

Mustaa keittiötä harkitsin ihan loppumetreille saakka, mutta lopulta kuitenkin päädyin valkoiseen. Vähän tylsempi, mutta ehkä en siihen kyllästy sitten niin nopeasti.

Kitchen

Kaappien ovet ovat korkeakiiltoiset, tasot mustaa kiveä. Yläovet ilman vetimiä, tason alla laatikoissa hyvin huomaamattomat vetimet. Välitila jätetään todennäköisesti betonipinnalle, lieden kohdalle tulee sitten lasi siihen päälle suojaamaan.

Kitchen

Kitchen

Pitkään pohdittiin, että halutaanko rst-koneet vai mustat. Mustissa oli kuitenkin jännä muovisuuden vaikutelma, joten valinta oli lopulta helppo ja kääntyi rosteriin. Edellisen talonkin koneet olivat rosteria ja kovasti niistä pidimme. Kodinkoneiden malleja vielä pyöritellään vielä vähän, joten niistä lisää myöhemmin.

Altaaksi valitsimme Blancon Silgranitin mustana:
blankosilgranit

Kuva: Lapetek.fi

Malli on yksialtainen huullettava Blancodalago 6-F, joka istuu kivasti mustaan kivitasoon. Edellisessä keittiössämme oli teräksinen allas, joka uutena oli todella kaunis, mutta naarmuuntuminen harmitti. Silgranitin naarmuuntumattomuus kiinnosti kovasti ja tietysti myös värivalikoima. Kovat on speksit Silgranitille, joten mielenkiinnolla odotan käyttöä.

3 kommenttia artikkeliin ”Rakennuslupa ja keittiö

  1. Hyvältä näyttää! Tuo allas on ihana. Samaa meillekin ehkä vielä jossain vaiheessa havittelen. Tasot ja allashan valittiin tänne sillä periaatteella, että ei haittaa remppavehkeitä siellä pestä ja puunata vuoden aikana, ja maksoivat yhteensä alle 150eur. Ei näille nyt sit kumminkaan ole mitään käynyt, joten ei ole vielä kiirettä vaihtaa 🙂

    Mietitkö lainkaan integoritua jääkaappi/pakastinta?

    Tykkää

    • Miten mulla on mennyt sun kommentti ihan ohi? Jääkaappipakastin on tällä kertaa sidebyside ja rst. Noita ei taida ainakaan mihinkään järkevään hintaa saada integroituna. Meillä on olemassa sekä autotallijääkaappipakastin että toinen kokonainen pakastin, joten pärjätään keittiössä tuolla kapeammalla pakastimella. Mustia mietin jonkun aikaa, mutta jotenkin rst-koneet olivat jämäkämmän oloiset.

      Tykkää

Jätä kommentti