Lakananvaihtopäivä

Viikonloppuna oli ihanan kiireetön tunnelma. Saatiin edistettyä kellaria mukavasti (siitä lisää myöhemmin), siivoilin tavaroita paikoilleen ja vaihdoin sänkyyn ihanat Marimekon trikoolakanat.

Makuuhuone

Makuuhuone

Makkari on edelleen aika karu, mutta tauluhylly on sentään saatu seinälle. Seuraavana projektina on hommata nipistinvalaisimet tauluhyllyn reunaan niin saadaan lukuvalot sänkyyn.

Makuuhuone

Makuuhuone
Makuuhuoneen muu kalustus on edelleen harkinnassa. Kiinteää vaatekaappia en taida makkariin haluta, mutta nurkassa oleva jakotukki täytyy jotenkin piilottaa. Jotain pientä hyllyä tilaan laitan. Vanhat yöpöydät odottavat tuunausta; ostin niihin uudet vetimet ja onnistuin ne laittamaan todella varmaan paikkaan enkä löydä niitä sitten mistään.

Makuuhuone
Verhoiksi olen suunnitellut kevyttä valkoista pellavaa. Visio sivuverhoista on jo ihan valmiina, mutta verhotangot tuottavat ongelmia kun en niistä oikein pidä. Tällä hetkellä ainakin makkariin on ykkösvaihtoehtona Ikean verhovaijeri, olisi kivan kevyt ja ilmava ratkaisu.

Makuuhuone

Makuuhuone

Päiväpeittoa olen haeskellut, mutta en ole löytänyt sopivanhintaista ja kivannäköistä. Balmuirin pellavapäiväpeiton ottaisin riemusta kiljuen, mutta hintaa on aika suolaisesti. Jotenkin osaan kuvitella, että päiväpeitolta löytyisi heti saman tien kissanoksennus, joten ihan noin paljon en siihen halua sijoittaa. Mokon pellavapäiväpeitto olisi kivemman hintainen, mutta jotenkin peiton hapsut eivät silmääni miellytä. Hakusessa siis pellavainen peitto, mielellään sellainen, johon kissankynnet eivät ihan heti tee sataa langannousua ja hintaa mielummin vähemmän kuin enemmän. Värinä perinteinen pellava tai harmaa, ehkä jopa mustaan taittava (vaikka se olisi kyllä ihan hetkessä kissankarvoissa…). Saa vinkata! Optiona on myös se, että ompelen peiton itse kunhan saan ompelukoneet viriteltyä kellarin harrastetilaan.

Makuuhuone

Viikonloppuna betonista kotiamme piipahti vilkaisemassa Essi miehineen Koti rakennetaan tunteella -blogista. Taidettiin ehkä järkyttää heidät meidän keskeneräisellä kodillamme. 😉 Suosittelen kurkkaamaan Essin blogiin jos et ole vielä siellä vieraillut!

6 kommenttia artikkeliin ”Lakananvaihtopäivä

  1. Kiitos kovasti isännöinnistä ja kutsusta kauniiseen kotiinne! Emme missään nimessä järkyttyneet keskeneräisyydestä, kai se on omakotirakentamisessa (varsinkin omatoimi sellaisessa) enemmän sääntö kuin poikkeus, että sieltä täältä löytyy keskeneräisyyttä. Kovasti ihasteltiin ja ihmeteltiin sitä tilaa mitä vaan löytyi lisää huone kerrallaan! Ihan naurattaa omat suunnitelmat joissa nipistetään parikymmentä senttiä sieltä ja täältä että saataisi neliöt naftimmaksi 😀 Hieno on kotinne, ja vielä hienompi siitä tulee kun aikaa kuluu ja omat kerrokset muodostuvat 🙂

    Tykkää

  2. Heipä hei! Onpa kiva blogi teillä. Ja ihana talo! Ihastuin teidän talon arkkitehtuuriin. Julkisivu on tosi mielenkiintoinen ja tykkään kovasti mustasta tiilestä ulkoseinässä. Kaikki vähän erikoisemmat ratkaisut kiinnostaa. 🙂 Linkkailin bloginne omaamme. Tervetuloa vastavierailulle.

    Tykkää

    • Kiitos käynnistä! Täytyykin tulla vastavierailulle.

      Musta tiili oli meillä lähtökohtana kun lähdimme arkkitehdin kanssa keskustelemaan. Annoimme arkkitehdille yleisiä linjaviivoja mieltymyksistämme, mutta periaatteessa vapaat kädet. Syntyi funktionaalinen talo, joka on hyvin meidän näköisemme.

      Tykkää

Jätä kommentti