Ruokailuryhmä

Meillä oli entinen ruokailuryhmä tosi huonossa kunnossa ja olikin itsestään selvää, että tarvitaan uusi. Kitkuteltiin loppuun asti vanhoilla, ilmastointiteipillä korjatuilla tuoleilla ja koottiin uudet kalusteet sitten uuteen kotiin.

Ruokaryhmä

Päädyttiin lopulta DIY-ratkaisuun pöydän suhteen. Innoittajana oli Muuton 70/70, mutta haluttiin pöytä niin pitkänä, että siihen mahtuu kymmenen ihmistä ympärille. Jalat teetin lattaraudasta metallimiehellä ja pöytälevyn tilasin Formicalta Tälli Oy:n kautta. Pöytälevy on koivuvanerirunkoinen, pintana mustaa korkepainelaminaattia. Vanerireuna on lakattu, joten lika ja kosteus eivät pääse pöydän runkoon. Pöytälevyn mitat ovat 100x240cm.

Ruokaryhmä

Tuoleja mietittiin myös pitkään. Lopulta valinta oli selkeä, sillä molemmat tykästyimme BoConceptin Londoneihin. Jonkun aikaa arvottiin väriä ja päädyttiin lopulta valkoiseen. Pidän kovasti tuolien selkeästä linjasta. Ja mikä parasta, tuolit ovat todella hyvät istua!

Ruokaryhmä

Ruokaryhmä

Pöydässä on nyt kivasti tilaa isommallekin porukalle ja oma viisihenkinen perheemme mahtuu mukavasti levittäytymään pöytään arkena.

Ruokaryhmä

Ruokaryhmä

Pöytälevy on toiminut todella hyvin! Pinta on helppohoitoinen lapsiperheessä ja vanerireunus sopii mainiosti yhteen tuolien puujalkojen kanssa. Suosittelen!

Ruokaryhmä

26 kommenttia artikkeliin ”Ruokailuryhmä

  • Kiitos!

   Pöytälevyn hinnaksi tuli rahteineen 500e, jaloista maksoin maalauksineen päivineen 300e. Eli ei mahdottomasti noin isosta pöydästä. Saatiin sellainen kuin haluttiin ja on tosi tukeva ja kaikinpuolin ihana. 🙂

   Lattia on mun lemppari!

   Tykkää

 1. Aivan Ihana pöytä :)! Todella kaunis tuo musta pinta ja vanerireunat.
  Meillä olisi myös haaveissa samantyylinen 10-hengen pöytä, mutta leveistä lankuista teetettynä ja samanlaisella metallisella jalkaosuudella mitä teillä. Kovasti kiinnostaisi myös tietää kustannuksia, meillä kun on edessä varmasti sama DIY -tilanne (budjetista ei uuteen taida enää liietä)

  Tykkää

  • Essille kommentoin jo yllä hintoja. Yhteensä pöytä tuli maksamaan 800e eli mielestäni ollenkaan paha hinta. Osatkin loksahtivat kerralla kohdilleen, vähän jännitti kyllä kun alettiin koota. 🙂

   Tykkää

  • Kiitos! Täytyy myöntää, että kasausvaiheessa jännitti osuuko mitat ollenkaan yhteen. Pöytälevy nostettiin autotaliin paketissa ja purettiin vasta juuri ennen kasausta, joten en voinut mallaillakaan etukäteen. 🙂

   Tykkää

 2. Mieletön 🙂 Kaunis, todella kaunis 🙂
  Plussaa vielä siitä, että on helppo pitää puhtaana 🙂 Tuolit ovat myös kivat, meille tulossa pitkän harkinnan jälkeen dsr-tuolit 🙂
  Teillä on upea koti ❤

  Tykkää

  • Kiitos! DSR:t ovat ihanat. Olivat pitkään ykkösenä mun hankintalistalla, mutta ei talous nyt kestänyt 8 hankkimista. Meidän oli pakko uusia kaikki tuolit, joten olisi ollut hassua ostaa pari dsr:ää ja loput sitten jotain muuta. Olen kyllä Londoneihin tosi tyytyväinen, kivannäköiset ja hyvät istua. Ehkä joskus saan dsr-tuolitkin… 🙂

   Tykkää

 3. Tosi kaunis pöytäryhmä! Meille on tulossa ihan samankokoinen pöytä, siis 240x100cm, ja sen kokoisia ei paljoakaan valmiina löydy. Tai ainakaan sellaisia jotka sekä miellyttäisi silmää, että mahtuisi jotenkuten budjettiin. Diy-ratkaisuun ollaan täälläkin siis päätymässä. Tuolit minulla on vielä valitsematta, mutta mielummin mietin niitä rauhassa ja istutaan sen aikaa vaikka jollakin sekalaisilla tuoleilla 🙂

  Tykkää

 4. Aivan ihana. Meillä on suunnitteilla samanlaisilla jaloilla. Seppä empii rakenteen kanssa. Miten tuet menevät tuossa pöydän kannen alla? Voisitko ottaa kuvan?

  Tykkää

 5. Hei,
  Kauniin pöydän olet suunnitellut!
  Olen tilaamassa myös mustaa iki-levyä pöydän kanneksi ja minulle kerrottiin, että musta (matta) on haasteellisempi pitää puhtaana kuin valkoinen.
  Kerroit, että pöytälevy on helppohoitoinen. Olisin utelias kuulemaan hieman lisää kokemuksia – riittääkö normaali pyyhkiminen, jääkö pintaan kuitenkin (joskus) jotain jälkiä, jotka vaativat vaikkapa pesuainetta? No, varmasti mikä tahansa pinta ainakin lapsiperheessä vaatii toisinaan hieman järeämpiä puhdistuskeinoja!

  -Antti

  Tykkää

  • Kiitos!
   Meillä on juuri mattamusta tuo levy. Valkoiseen verrattuna murut ja pöly näkyvät siinä selvästi, eli pitää pyyhkiä lapsiperheessä joka ruoan jälkeen, mutta niin pyyhkisin myös valkoisen. Lasten lasinpohjista jää myös jäljet, jotka eivät ehkä valkoisessa näkyisi yhtä selvästi.

   Yleispesuaineella on kaikki ruokasotkutkin poistuneet helposti. Mitään sitä vahvempaa en ole tarvinnut. Edellisessä pöydässä meillä oli pinnassa tummapuuviilu ja huomattavasti helppohoitoisempana tätä uutta pöytää pidän.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s