Betoniseinät

Jätimme muutaman seinän betonielementtipinnalle. Seinistä irtosi valtavasti pölyä, vaikka pesin ne useampaan kertaan ja ennen IV-koneen päällelaittoa tein niihin lopulta pölynsidontakäsittelyn.

Seinät käsittelin värittömällä Tikkurilan Supi Saunasuojalla. Ennen käsittelyä olin seinät tosiaan pessyt useampaan kertaan ja hionut kevyesti hiomasienellä. Vähän jännitti kun aloitin homman, kirkas saunasuoja olikin ihan valkoista väriltään:

Betoniseinä(Tässä näkyy muuten WC:n lattian lopullinen pinta. Valun ja liippauksen jäljiltä pinta oli hieman epätasainen täällä ja lattiaa jouduttiin hiomaan enemmän kuin ykköskerroksen muissa osisssa, mutta kiillotuksen jälkeen lopputulos oli ihan hauska.)

Testasin saunasuojaa vessan kaapin päälle. Odottelin hetken ja kun pinta kuivui, näytti se ihan hyvältä. Uskalsin siis jatkaa.

Betoniseinä

Sudin koko seinän ja jätin kuivumaan.

Betoniseinä

Kunnollista jälkeen-kuvaa ei WC:stä vielä ole, sillä sieltä puuttuu kokonaan valaisimet. Saan syyttää ihan itseäni, en osaa valita….

Seuraavana päivänä seinä näytti niin hyvältä, että käsittelin samalla tavalla myös olohuoneen ja makkarin betoniseinät.

Betoniseinä

Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa vähän taas epäilytti, mutta lopputulos oli mielestäni kiva. Betonin väri ei juurikaan muuttunut, pintaan tuli himmeä kiilto ja seinä näyttää viimeistellyltä. Ja enää ei pölyä irtoa, eli pölynsidonta toimii!

Betoniseinä

Yritin ottaa kuvaa kauempaa, että voisin näyttää koko seinän. Ei onnistunut, takka on keskellä lattiaa palasina ja mitään järkeviä kuvia ei saanut aikaiseksi. Kunhan takka saadaan asennettua, näytän kokonaisuutta.

7 kommenttia artikkeliin ”Betoniseinät

 1. Ihania nuo teidän betoniset seinät ja lattiat! Mahtava kun olette itse ne vielä tehneet ja käsitellee! Onko noissa sienissä siis betonipinta saatu miten? Onko se normalia betonia harkkojen päällä vai onko seinään laitettu joku betoni pinnoite?

  Tykkää

  • Kiitos! Talo on betonielementtirunkoinen, joten seinän sisäpinnat ovat ihan elementin pintoja. Harkkoseinät (=väliseinät) ja suurin osa betoniseinistä tasoitettiin ja maalattiin, mutta muutama seinä jätettiin betonipinalle. 🙂

   Tykkää

 2. Valmiit betonipinnat on sitten niiiiiin hurmaavia! oonkin jo ilmoittanut, että sitten kun ollaan rikkaita ja voidaan palkata joku rakentamaan meille taloa, niin se on sitten betonia, että saan jättää kaikki sisäseinät sille pinnalle 😀 nyt pähkäilen ahkerasti millä tekniikalla duunaisin tulevaan olohuoneeseen betonijäljitelmäseinän… onneksi siihen on vielä aikaa.

  Tykkää

  • Ne on ihania! Meillä noita betonisia seiniä olisi riittänyt, mutta lopulta päädyttiin pitämään kolme betonipinnalla: olkkarissa, makkarissa ja vessassa. Nyt näyttää hyvältä, betonisen lattian kanssa useampi olisi ehkä näyttänyt tunkkaiselta.

   Ja hyvä puoli näissä on sekin, että jos joskus betoniin kyllästyy, pystyy pinnat helposti maalamaan tai tapetoimaan tai mitä niihin nyt haluaakin.

   Tykkää

 3. Tosi hieno ja sileä tuo lopputulos. Itse haaveilen betonin jättämisestä näkyviin omassa betonielementtitalossamme. Betonin ulkonäkö, kestävyys ja helppohoitoisuus viehättävät minua kovasti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s