Kellarin kylpyhuone ja sauna

Kellari on osittain vielä vaiheessa, mutta tavoitteena on saada sauna ja kylpyhuone sekä kodinhoitohuone kuntoon ennen muuttoa. Kylppäri- ja saunaosasto onkin edennyt nyt ripeästi.

Kattoon on asennettu paneelit, tervaleppää. Seinät on nyt myös saumattu. Seinälaatta on Pukkilan Spectra kiiltävänä ja sileänä, 30x60cm.

Kylpyhuone

Lattian laatoitus on aloitettu. Lattialaatta on Laattapisteen TTC Art Flat, 45x45mm.

Kylpyhuone

Vähän vieläkin harmittaa, että mies ei suostunut Unidrainiin, mutta kaipa noiden kaivojen kanssa voi elää. Pidän kovasti ison seinälaatan ja pienen lattialaatan kontrastista.

Saunan puolella seinäpaneelit ovat myöskin tervaleppää, mutta ne on käsitelty tummaksi Supi Saunasuojalla, sävynä hiili.

Kylpyhuone
Kiukaan taakse tuli tummaa sisustuskiveä RTV:stä.

Kylpyhuone

Lauderatkaisu on vielä hakusessa. Lauteeksi haluttaisiin vaaleaa haapaa, mutta sopivan levyistä lankkua ei ole löytynyt. Tässä mallaillaan kaunista leveää lankkua, mutta siitä ei oikein millään saada järkevän levyistä laudetta aikaiseksi. Yksi lankku vähemmän ja laude on liian kapea. Yksi lisää, ja se on liian leveä. Ehdotin jo, että taaimmaisesta lankusta napsastaan osa leveydestä pois, mutta mies ei siihen suostu.

Sauna

Kiuas puuttuu vielä, mutta on jo tilattu. Meille tulee puukiuas, joten valikoima ei ollut kovin suuri ja ulkonäöllisesti kiukailla ei ollut juurikaan eroja. Mies valitsi sitten Harvian 20 Pron.

Kohta joulusaunaan! Käyttöönottokatselmus on 17.12. eli jouluksi päästään uuteen kotiin!

Advertisement

12 kommenttia artikkeliin ”Kellarin kylpyhuone ja sauna

 1. Todella hienolta näyttää! 🙂 Minä kävin eilen tiedustelemassa näitä Unidrain-lattiakaivoja. Haluaisin niin kovasti tällaisen seinään viereen sijoitettavan lattiakaivon, juurinkin siksi, että saisin isoa lattialaattaa! Hinta näillä on vaan ihan huikea, varsinkin kun tarvetta olisi kahdelle. Mikähän niissäkin maksaa? Teidän kylppärilattia näyttää kyllä todella hyvältä. Ehkä sittenkin harkitsen pikkulaattaa, mutta perus kymppikertaakymppiä pyrin välttämään 😉

  Tykkää

  • Kiitos. 🙂 Meillä ei mies suostunut Unidrainiin, kun on kuulemma riskiratkaisu etenkin kun kaivo olisi meillä tullut talon ulkoseinälle. En missään nimessä halunnut kymppikertaakymppiä vaan olisi halunnut ison lattialaatan. Nyt kun ajattelen, niin ison seinälaatan kanssa pidän oikeasti enemmän tuosta pikkulaatasta, joten ei se kaivoasiakaan niin enää harmita. Ei millään malttaisi odottaa, että pääsee saunaa ja kylppäriä testaamaan!

   Tykkää

 2. Moi!
  Kiitos kivasta blogistasi – hurjaa vauhtia teillä on projekti edennyt!
  Sattuisiko teillä olemaan jäljellä / myynnissä rakennusaikainen ulko-ovi (mitat 1000×2300)? Meillä olisi sellainen hakusessa, eikä mistään tunnu löytyvän….

  Kivaa joulun odotusta uudessa kodissa!

  Tykkää

 3. No wau, jouluksi uuteen kotiin! Meillä on tuo laudepohdinta juuri meneillään ja eilen haettiin Suomen Tervalepästä testipala lankkulaudetta. Hinta noilla lankuilla on kyllä suolainen, mutta mies on nyt kovasti päättänyt, että sellaiset pitää saada… Toisaalta paksujen lankkulauteiden alle ei tarvitse rakentaa niin massiivisia tukia/runkoja, joten ehkä siinä säästää jonkun euron. Mene ja tiedä. Anyway, hienolta näyttää teillä ja onnea loppurutistukseen! 🙂

  Tykkää

  • Kiitos! Jotenkin tajusin pari päivää sitten, että jouluksi uuteen kotiin tarkoittaa myös sitä, että pitäisi vähitellen alkaa pakata tavaroita täällä… Auts. 🙂

   Meillä mies halusi lankkulauteet, ne tulee nyt haapaisina kun löydettiin leveysongelmaan ratkaisu. Ja ovat kyllä tosi kivan näköiset kun niitä mallailtiin paikoilleen. Käsittelen ne vielä ihan vaaleaksi saunavahalla kunhan saadaan ne paikoilleen.

   Tykkää

 4. Miten tuo musta lattia kylpyhuoneessa käytännössä toimii? Näkyykö lika kovin tai jääkö lattiaan rantuja saippuasta? Haluaisin meille kylpyhuoneeseen mustan lattian, mutta mies oli vähän epäileväinen, ettei se toimisi käytännössä.. Kuulisin mielelläni kokemuksistanne.

  Tykkää

 5. Paluuviite: Kylpyhuone | Uuteen kotiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s