Betonilattia

Lupailin jo aiemmin postausta betonilattian teosta ja kiitoksia kärsivällisyydestä, tässä sitä nyt olisi!

Vihdoin saatiin raivatuksi tavaroita ykköskerroksen lattialta ja sain pari kuvaa ihanasta betonilattiastastamme. Tavaraa lattialla riittää, keittiön asennusta on viimeistelty, eteisen liukuovikaappi makaa olkkarissa pitkällään ja lisäksi ykköskerroksen takkapalapeli odottaa kokoamista. Osat ovat tietysti kaikki lattialla.

Mutta siihen betonilattian tekoon:

Eli aloitimme ihan normaalilla lattiavalulla. Ykköskerros tehtiin pintojen osalta mahdollisimman valmiiksi ennen valua, että betonilattia ei kärsisi, joten seinätkin tasoiteltiin ja pohjamaalattiin ennen valua. Valun ajaksi koko ykkönen sitten pakattiin muoviin, ettei betonia roiskuisi seinille ja ikkunoille.

Lattia valettiin siis normaalisti ja tasoitettiin huolellisesti. Seuraavana päivänä betonin päälle levitettiin litiumsilikaatti, joka kovettaa lattian pinnan. Heti aineen levittämisen jälkeen lattia kääräistiin muoviin:

Betonilattia

Betonilattia

Varsinainen pakettitalo! Lattia pidettiin paketissa pari viikkoa. Sitten kelmut poistettiin ja lattia sai kuivua.

Kun lattia oli kuiva, paikalle kärrättiin isot vehkeet: hiontatimantti ja imuri. Lattia hiottiin neljään kertaan (100 metalli, 100 muovi, 200 muovi, 800 muovi).

Betonilattia

Betonilattia

Betonilattia

Hiomiseen meni jonkin verran aikaa, mutta se kannatti, sillä lattian pinta muuttui joka hiontakerralla. Imuri imi pölyt suoraan timantilta, joten kovasti ei pöly levinnyt.

Lopuksi lattiaan tehtiin PentraGuard-käsittely, joka kiillotettiin lattianhoitokoneella. Tämä teki pinnasta mahtavan kiiltävän, mutta myös kovan, tiiviin ja pölyämättömän. Lattia on siis myös helppo pitää puhtaana.

Ja tässä kuvia valmiista lattiasta. Pinta on mahtavan näköinen, elävä, mutta siisti. Kiiltää upeasti ja todella sileä, mutta ei ollenkaan liukas. En malta odottaa, että pääsen tähän tallustelemaan paljain jaloin; näin raksa-aikana se on vähän hankalaa.

Betonilattia

Betonilattia

Betonilattia

Aineet meille tuli Ceringiltä, suosittelen lämpimästi!

Advertisement

11 kommenttia artikkeliin ”Betonilattia

 1. KIITOS! Todella hyvä ja kattava postaus! Tästä on meille suuri apu. Meillä kun ei ole ollut mitään tietoa miten betonilattiasta saa hyvän. Eikä kyllä valuntekijöilläkään ole ollut mitään tietoa. Todella kauniin pinnan olette saaneet lattiaan! Wau!

  Tykkää

 2. Komppaan edellistä kommentoijaa, todella onnistunut lattia! Mikä tuossa oli lopullinen neliöhinta?
  Itsekin himoitsen betonilattiaa, mutta täältä päin (Pohjanmaa) ei tunnu oikein tekijöitä löytyvän. Korvikkeeksi ollaan päätymässä Weberin Casaan, joka vaikuttaa myös oleva oikein nätti loppupinta, ja helppo levitellä itse.

  Tykkää

  • Kiitos, tykätään itsekin hurjasti tästä!

   Neliöhintaa en suoraan osaa sanoa, kun oli niin paljon omaa työtä mukana. Lattiatyöstä maksettiin 5e/neliö enemmän kun liipattiin huolellisesti. Aineet maksoivat n. 4e/neliö. Koneiden vuokra siihen päälle. Itse tehtiin sekä litiumin levittäminen, laittian hionta timantilla ja PentraGuardin levittäminen. Ennen valua imuroin useamman tunnin styroksin irtomuruja ja muuta roskaa pois, etteivät nousisi valussa lattian pinnalle. Eli kuluja ei hirveästi jos ei oman työn osuutta laske mukaan. 🙂

   Cering tarjoaa myös työn osuutta, en muista nyt hintaa. Mutta sieltä voi kysellä, linkki on tuossa yllä.

   Tykkää

 3. Tyylikäs! Betonilattioita on kyllä niin monenmoisia ja osa onnistuu, osa ei. Tämä teidän on kyllä hieno. Meillä lattiavalussa ehti valuttaa vettä muutamaan kohtaan, joten lattiaa joudutaan hieman paikkaamaan ennenkuin se voidaan aikanaan pinnoittaa. Toivottavasti tuokin onnistuu.

  Tykkää

 4. Kiitos vinkeistä! Meillä sama homma meneillään kohteessa omapuuhamaa.blogspot.com Suunnitelmissa on sävyttää Pentra Guard ainetta hieman mustalla, jotta lattiasta saadaan tummempi

  Tykkää

 5. Paluuviite: Betonilattia Hinta – MILKGO

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s