Laattavalintoja

Hommat etenevät vauhdilla ja ollaan saatu vihdoin päätetyksi vessojen ja kylpyhuoneen laatat. Yllättävän helposti homma hoitui kun laattakauppaan lähti. Olin laattoja kyllä katsellut tosi paljon netistä ja lehdistä ennen kuin kaupoille asti päästiin, joten sillä tavalla oli selkeät sävelet.

Aloitetaan kellarin kylpyhuoneesta.

Kellari

Kellarin laatat
Seinälaataksi valittiin iso laatta, 30x60cm. Kiiltävä, valkoinen. Pukkilalla oli tällainen messutarjouksena (Spectra seinälaatta), joten ajeltiin tänään hakemaan iso kasa laatikoita Petikosta. Lattiaan tulee mustaa 5×5-laattaa tummalla saumalla (Laattapisteen TTC ART FLAT). Lattialaatta nostetaan myös ammeen reunalle.

Ensimmäisen kerroksen vessassa on tällaiset kuviot:

Alakerta

Alakerran laatat

Tänne tulee seinään 20×20-peruslaatta tiililadonnalla. Takaseinä jätetään betonipinnalle ja lattiaan tulee 10×10-kokoinen musta laatta (Pukkilan Natura-sarjaa).

Toisessa kerroksessa jatkuu sama linja:

Yläkerran kylppäri

Yläkerran laatat

 

Yläkertaan tulee sama 20×20-peruslaatta tiililadonnalla. Lattiaan valittiin Pukkilasta Nature-sarjan musta kuusikulmainen laatta.

Ensi viikolla täytyy käydä vielä vähän viilaamassa vessojen kalusteita Puustellissa. Nyt meillä on tilauksessa ovien väri Fino Anthrazit, reunanauha harjattua rst:tä. Yläkertaan mietin, että jos vaihtaisikin kaapit kokonaan valkoisiksi, ykköskerrokseen ehkä alkuperäistä suuunnitelmaa tummemmiksi. Mutta katsellaan mitä siellä on tarjolla.

Kellarin pikkuvessan lattialaataksi valittiin tumma peruslaatta, 10×10. Sama laatta jatkuu myös kodinhoitohuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Kellarin vessan kalustus on vielä ihan vaiheessa, tarkoitus olisi käydä nyt viikonloppuna katsomassa mitä Ikealla on tarjota minitilan kalustukseksi.

7 kommenttia artikkeliin ”Laattavalintoja

 1. Moikka,
  miten meinasitte tuon 1. kerroksen veskin betoniseinän tehdä? Tuleeko siihen joku pinta tai pinnote betonin päälle? Meillä samat ajatukset yhden vessan suhteen myös. Ja itse asiassa nuo samat väritykset muutenkin ko. veskiin 🙂

  Marika / Kaksi Savua

  Tykkää

  • Meillä jää muutama muu seinäkin betonipinnalle ja suunnitelmana on ensin pestä se huolellisesti ja sitten laittaa siihen joku aine, joka sitoo pölyn. Vessaan ja keittiön välitilaan laitetaan saunasuoja, niin se pitää sitten kosteuttakin. Olohuoneen ja makkarin seinästä en vielä tiedä, niihin voisi laittaa ihan pölynsidonta-aineenkin. Kirjoittelen tästä lisää ihan lähiviikkoina kun käsittelen seinät. 🙂

   Tykkää

   • Kiva! Jään väijymään tarkempaa työselostusta 🙂 Mulla on ajatuksissa myös jättää betonille lattioista alakerran aula, varastot ja työhuone, mutta ihan vielä on hakusessa, että miten se lattiabetoni päällystettäisiin/työstettäisiin. Monia blogivinkkejä on, mutta mikä lopulta on se toimiva. Jää nähtäväksi.

    Tykkää

   • Meillä jää myös betonille ykkköskerroksen lattia (vessaa lukuunottamatta). Ollaan pyöritelty kaikkea Design Plaanosta Mastertopiin ja pelkkään hiomiseen+litium-käsittelyyn. Ihan lähiviikkoina on tuon lattian valu, joten myös pinnoite täytyy valita ihan just. Siitä siis myös juttua lähiaikoina. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s