Kylpyhuonepohdintaa

Kylppäri, kylppäri. Voihan.

Ihan ensimmäinen ajatukseni oli–tietysti–Unidrain. Itsessään jo kaunis lattiakaivo, joka mahdollistaisi isot lattialaatat. Ei enää tylsää kymppikertaakymppiä! Vähemmän puhdistettavia saumoja! Kaunis, linjakas kylppärin lattia!

Niin upea:

unidrain

unidrain2

(Kuvat: Unidrain)

No, eipä tarvinnut kun avata keskustelu aiheesta ja tuomio oli selvä. Samassa taloudessa asuva DI/pääsuunnittelija/vastaava työnjohtaja ei unidraineja kelpuuta. Seinää päin tuleva kaato on riskirakenne ja meillä se kallistus tulisi vielä ulkoseinälle eli ehdoton ei. Auts. Kirvelevä tappio sisustukselle ja katkeraa kalkkia, mutta tästä ei kuulemma neuvotella. No peruskaivot se sitten on. Onneksi kylppäri ei minulle ole kuitenkaan sisutuksellisesti se talon tärkein kohde, joten onpahan sitten energiaa (ja neuvotteluvaltteja?) muihin tiloihin.

Seuraava ehdotukseni oli täysmusta kylppäri, joka ei saanut oikeastaan minkäänlaista vastakaikua. Tätäkin asiaa mietiskelin muutaman päivän ja totesin, että ikkunattomaan pesuhuoneeseen kokomusta olisi ehkä turhan synkkä ratkaisu. Meillä sauna ja kylppäri sijaitsevat kellarissa eli luonnonvaloa ei tilaan tule lainkaan.

Nyt olen useamman illan selaillut laattakauppojen sivuja ja päätynytmässä mustaan lattiaan, valkoiseen isoon seinälaattaan ja tehosteseinään. Tässä vähän hahmottelua:

Kylppäri

Musta laattalattia jatkuisi yhteinäisenä saunan, pesuhuoneen ja pukuhuoneen läpi. Pesuhuoneen ja pukuhuoneen välille ei ole tulossa ovea.

Saunaan tulee lasiovi ja lauteen viereen lasiseinä. Lasiseinä lähtee ylälauteen reunasta, alareuna muurataan.

Tehostelaatat tulisivat saunan vastaiselle seinälle lasiseinän alapuolelle ja/tai suihkujen taakse. Tehostelaatan tyylistä ei ole mitään mielikuvaa, joten en oikein osaa sitä sijoittaa millekään seinälle vielä. Tehostelaattaseinä jatkuisi mahdollisesti pukuhuoneen puolelle.

Ammetta soviteltiin moneen otteeseen tuohon sille varattuun tilaan ja päädyttiin siihen, että upotettu amme on järkevin ratkaisu. Tilaan mahtuisi muunkinlainen amme, juuri ja juuri, mutta ammeen taakse jääviä nurkkia olisi sitten hankala pestä. Ammeen reunaan olen kaavaillut mustaa laattaa, mutta valkoinenkin siinä voisi toimia, täytyy vähän mallailla. Ammeen ja pukuhuoneen väliin olisi näillä näkyvin tulossa lasiseinä.

Pesuhuoneen toiseen seinään olen kaavaillut laatoituksen vastapainoksi puurimoitusta ja penkkiä tähän tyyliin:

Estelle-pukuhuone(Kuva: Asuntomessut.fi/Estelle)

Pidän kovasti myös noista lokeroista penkin yläpuolella.

Pukuhuoneeseen minulla on jo koukut valmiina, House Doktorin ihanat numerokoukut:

House Doktor

House Doktor

Koukut hommasin viime syksynä Halikosta Lifestyle Outletista. Outletillä ei taida olla kotisivuja, mutta facesivut löytyvät täältä. Ihana paikka, ajeltiin sinne isommalla kaveriporukalla Niinan järjestämään sisustus- ja shoppailuiltaan. Talosta ei ollut silloin vielä valmiina edes pohjakuvia, mutta koukuistahan oli hyvä aloittaa!

Tällaisella ajatuksella lähdetään laattakaupoille, saas nähdä paljonko mieli kaupassa muuttuu…

17 kommenttia artikkeliin ”Kylpyhuonepohdintaa

 1. Unidrainia olisin minäkin meille haikaillut, vaan ehdoton ei tuli täälläkin insinääritutuilta. Olisipa kiva kuulla, onko niissä sitten todellisuudessa ollut ongelmia, kun insinöörit sitä noin vastustaa..? Musta lattia, valkoiset seinät, toimii 😉 Tehosteseinä oli mullakin mielessä, mutta lopulta jätettiin ilman, kun ei löytynyt mitään ehdottoman upeaa, jota olisin varmasti rakastanut ”ikuisesti” 🙂

  Tykkää

   • Ei se osannut sanoa, että onko ollut ongelmia kun ”ongelmat näkyy vasta tulevaisuudessa”. Kaipa siinä on se, että kukaan ei vielä osaa sanoa miltä seinä näyttää 20 vuoden päästä. Vaikka kuinka vesieristäisi, seinän ja lattian liitos on vaikea saada tiiviiksi kun molemmat elävät omaa elämäänsä. Ja sitten kun siihen tulee jatkuvasti sitä vettä niin voi hyvin olla, että tulee vahinkoja rakenteisiin. No mä oon jo melkein tottunut ajatukseen, että normikaivoilla mennään. 🙂 Tehosteseinä on vielä ihan auki, mä oon niiden suhteen tosi nirso ja jos en löydä mieluista niin saa jäädä seinät ihan vaan valkoiseksi! Mietin jo, että voisi olla ihan kiva jos seinät on kokonaan valkoiset, lattia musta ja ammeen reuna sitten myös musta. Pitäisi ehtiä vaan laattakauppaan tästä tutkimaan valikomaa.

    Tykkää

  • Tanskassahan näitä on ollut jo vuosia käytössä, joten luulisin kyllä, että on ihan toimiva systeemi. Itse jos saisin päättää, valitsisin ehdottomasti kyllä unidrainit. Mies on tosiaan ehkä vähän ylivarovainen näiden suhteen kun on työnsä kautta nähnyt vaikka millaisia säätöjä. Ja en jaksa tästä asiasta tapella. 🙂

   Tykkää

  • Kiitos, minäkin tykkään pohjasta. Olisi ollut ihanaa, jos olisi saanut ison (suojaisan) ikkunan kylppäriin ja/tai takkahuoneesta suoran uloskäynnin terassille, mutta ikkunat päätettiin jättää kokonaan kellarista pois. Ulkoportaita mietittiin vähän pidempään, mutta päätettiin olla laittamatta. Meille tulee jollain aikataululla myös pihasauna, joten kesäaikaan varmaan saunotaan enemmän siellä.

   Tykkää

 2. Shit, meillekin on tulossa pitkä kaivo ulkoseinää vasten. Tod.näk. Acodrain -merkkinen. Yritin googlettaa lisätietoa ”ongelmista”, mutta en löytänyt oikein mitään. Kääk…

  Toinen ”apua” on nämä materiaalivalinnat. Olen viikonloppuna surffaillut vaikka ja missä, katsellut googlehaulla kuvia ja olen enemmän ymmällään kuin koskaan. Itsekin olin aluksi ajatellut, että perusvalkoista isoa laattaa seiniin, mustaa lattiaan ja jotain tehostetta jollekkin seinälle. Nyt mietin, että onko kaikenlaiset ”tehosteet” kuitenkaan niin ajattomia?! Ja tarviiko kaikkea edes miettiä 100 vuotta eteenpäin?! Kyllästyn kuitenkin nopeasti, eikä huvittaisi tehdä kylppäriremonttia muutavan vuoden sisään talon valmistumisesta 😉 Nyt kun mies vielä alkoi ”veivaamaan” saunan paneleiden värityksen kanssa, meinaa tukka lähteä päästä. Mun ajatus oli perus haapa (ei lämpökäsitelty). Pelkään, että lämpökäsitellystä tulee liian tumma yleisilme, kun se sama katto jatkuu kylppäriin ja vieressä olevaan pieneen vessaan. Minäkin olen muuten yrittänyt vilautella kokomustaa kylppäriä. Sen kanssa sopisi niin nätisi vaalea haapasauna – vähän Artekhenkinen. Ei kuitenkaan kannatusta täälläkään. Tulipas tästä nyt pitkä avautuminen. Johtuu juurikin ajakohtaisuudesta 🙂

  Loppuun kuitenkin vielä – teille on tulossa hieno kylppäri! Pukuhuoneelle plussat!
  Hyvää alkuviikkoa!

  Tykkää

  • Henk,koht. en usko mihinkään ongelmiin eikä mieskään osannut mutua enempää sanoa. Mutta se on näissä rakenneasioissa niin jääräpää, että hävisin sen taistelun jo ennen kuin avasin suutani. 🙂 Melkein olen jo tottunut ajatukseen kymppikertaakympistä, ihan tumma lattia ja kaikista tummin sauma niin näyttää ihan kivalta.

   Mä oon ihan samaa miettinyt tehostelaatoista. Mosaiikkilaatasta en ole koskaan tykänynyt ja haen sellaista ajatonta linjaa etten heti kyllästyisi. Ajattelin, että menen katsomaan laattoja ja jos en tulenpalavasti rakastu mihinkään tehosteeseen, tulee meille ihan vaan valkoiset seinät. Olen nyt miettinyt, että sellaiset 25X25 olisivat aika hauskan näköiset, näin useammassa tanskalaiskodissa sellaisia kun yhtenä iltana surffailin. Ja ammeen reunan voisi sitten laatoittaa mustalla. Kokomusta kylppäri ja ihan vaalea sauna kuulostavat ihanilta! Ja nyt tajusin, etten ole miehen kanssa tajunnut katon väristä keskustella. Vaaleaa puuta meille varmaan tulee (ainakin omissa mielikuvissa, mutta mitähän se mies ajattelee…), saunaan tulee vaaleat lauteet ja sopii sitten sen kanssa yhteen. Lämpökäsiteltyä en minäkään halua, ennemmin valkovahattua. Kauhean paljon päätöksiä!

   Tykkää

   • Kauhean paljon päätöksiä joo. Löysin uuden mielenkiintoisen vaihtoehdon. Jos musta on liian musta ja valkoinen liian tavanomainen, niin siihen väliin kiilasi harmaa. Nimenomaan kuten tässä blogissa vähän betonimaisen rouheana. Innostuin tästä niin kovin, että tilasin jo mallilaattoja Pukkilalta kotiin ihmeteltäväksi. Meidän urakoitsija käyttää Pukkilaa yhteistyökumppanina, joten täytyy lähteä sieltä liikkeelle 🙂 Löysin lisäksi kalibroitun vaihtoehdon Pukkilan mallistosta, jotta saa kapeat ja siistit saumat. Ilmeisesti tässäkin kylppärissä on toteutettu ns. puskusaumoilla. Saunassa ja katossa on käytetty lämpökäsiteltyä puuta ja eihän tuo niin tummalta näytä 🙂 http://kiveajaunelmia.blogspot.fi/search/label/sauna

    Tykkää

 3. Toi on myös kivannäköinen! Mulla oli jossain vaiheessa vaihtoehtona myös betonipinta pesuhuonessa, mutta siitä tulisi jo betoniähky kun sitä muutenkin tulee taloon jonkun verran. 🙂 Harmaasta vähän pelkään, että se on liian vuolukiven väristä mun silmään jos on eläväpintaista, vuolukivi kun ei oo meidän juttu. Ja mun silmään ei tosiaankaan tarvitse olla edes samannäköistä, että alkaa epäilyttää. Pakko jalkautua sinne laattakauppaan, ei tässä muu taida auttaa!

  Tykkää

 4. Hyvä pointti tuo vuolukivi, not my stuff either 🙂 Hm..täällä aletaan lämpenemään mustalle – kuitenkin. Ei kuitenkaan kokomustaa, joten ehkä juurikin se tehosteseinä, jota ehdi jo epäillä. Heh…tämä on kyllä melkoista vuoristorataa 🙂 Laattakaupassa myyjä lohdutti mua (kun pikaisesti kävin hakemassa mallit), että kyllä ne valinnat siitä alkavat loksahtelemaan kohdilleen. Yeah, right, pakkohan niiden on 🙂

  Tykkää

  • Meillä on vielä (liian paljon) aikaa veivata ees taas. Ja vieläkään en ole edes laattakaupassa käynyt, täytyisi joku päivä piipahtaa ainakin Laattapisteessä kun on ihan työmatkan varrella. Jotenkin luulen, että sitä ihanaa tehostelaattaa ei löydy ja sitten meillä kyllä on ihan vaan musta lattia ja valkoinen seinä. Mutta se ei varmaan haittaa, olisi ainakin klassinen ratkaisu ja ehkä en kyllästyisi ihan heti?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s