Keittiön lamppumallailua

Keittiön valaistusta pohdittiin ihan urakalla yhtenä iltana ja ehkä päästiin askel eteenpäin. Haluan, että keittiö on hyvin valaistu, hämärässä on todella ärsyttävää laittaa ruokaa. Ja pimeitä kuukausiahan Suomessa riittää! Toisaalta taas keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä avaraa tilaa, joten vaihtoehtona pitää olla tunnelmavalaistus, jota voi pitää päällä kun istutaan olohuoneessa. Inhoan siis myös pimeitä nurkkia.

Työtasojen päälle tulee näillä näkymin ledinauhat. Työtasoksihan on tulossa musta kivi ja täytyy vielä pohtia miten valaistus hoidetaan niin etteivät ledit heijastu pahasti tasosta (tai ainakaan pistemäisesti). Lisäksi liesituulettimessa on valo. Yläkaappien päällä on 20cm tilaa ja pohdittiin, laitettaisiinko sinne epäsuoraa valaistusta. Täytyy vähän miettiä onko epäsuorasta valaistuksesta meillä hyötyä kun kattoon täytyy kuitenkin laittaa tehokkaammat downlightit.

Ruokapöydän päälle tulee jo aikaisemmin mainitsemani Tundrat. Saarekkeen valaistus onkin mietityttänyt eniten ja mallailinkin muutamia kivan näköisiä lamppuja keittiökuvaan. Tämä näkymä on siis olohuoneesta keittiöön, valkoisten lamppujen alla on ruokapöytä. Ja lamput eivät ole ihan oikeassa mittasuhteessa, mutta jotain ideaa näistä saa.

Muutolla on useampi kiva riippuvalaisin:

Keittiön lamppumallailua

Keittiön lamppumallailua

Keittiön lamppumallailua

Gubin Grässhoppa kiinnostaa myös:

Keittiön lamppumallailua

Ja Lightyears Caravaggio on myös tosi kiva:

Keittiön lamppumallailua

Mallailin tilaan myös valkoista riippuvalaisinta, mutta se ei näyttänyt kivalta. Metallivärinen olisi kiva, mutta hukkuuko se takana olevaan rosteriseen liesituulettimeen? Saarekkeeseen meillä on jo olemassa punaiset tuolit (K65), ja mallailin saarekkeen päälle myös punaisia lamppuja. Pelkään vaan, että kyllästyn saman tien punaiseen, joten ehkä ei sitä sitten kuitenkaan. Leveämmät lamput tekivät näkymästä liian ahtaan, joten jos tilaan tulee riippuvalaisin, sen pitäisi olla kyllä kapea.

Miltäs näyttää?

Yksi kommentti artikkeliin ”Keittiön lamppumallailua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s