Saunahaaveilua

Kellarin sisustuksen suunnittelu on muuten vielä ihan vaiheessa, mutta saunatilat alkavat hahmottua. Meille tulee kaksi saunaa, pääsauna kellariin ja kesäsauna pihan perälle. Pihasaunan rakentaminen jää muuton jälkeiseen aikaan eli mies rakentaa sen sitten itse jossain vaiheessa. Sen sisustuksista päättäminen jää hamaan tulevaisuuteen ja nyt mietinnässä on kellarisaunan olemus. Alunperin sovittiin, että mies saa sisustaa saunan, mutta jotenkin olen nyt kuitenkin kaapannut projektin. Vaikka meistä kahdesta minä saunon vähemmän, en kuitenkaan malttanut pitää näppejäni erossa.

Saunaan on hakusessa yksinkertaisia linjoja ja puhtaita värejä, vaaleaa ja tummaksi petsattua puuta yhdisteltynä sopivalla tavalla.

Tässä K-raudasta napatussa kuvassa on kivat panelit seinissä ja lauteetkin ovat kivan simppelin näköiset:

sauna1_k-rauta

Saunapoikien mustista lauteista ja valkoisesta kaakelista innostuin kovasti, mutta mies tyrmäsi ajatuksen kaakelisaunasta heti saman tien:

sauna2_saunapojat

Tässäkin Alfa Artin saunassa on jotain kivaa muotokieltä:

alfa_art

Viime vuosien asuntomessutaloissa oli useampia saunoja, jotka kiinnostivat:

saunoja

No Home Without You:n Kaisan saunasta pidän myös kovasti.

Jotain tummaa, jotain vaaleaa puuta, ehkä sormipanelia tai jotain muuta vastaavaa, sille linjalle todennäköisesti lähdetään. Olen kallistumassa siihen suuntaan, että seinä olisi tumma ja lauteet vaaleat. Olen vähän herkkis kellertävälle puulle, joten mietin jos ei-tummaksipetsatut osat valkovahaisi Tikkurilan saunavahalla. Silloin tumman ja vaalean puun välinen kontrasti olisi hyvä.

Lauteet saavat ehdottomasti olla mahdollisimman yksinkertaiset, kumpikaan meistä ei halua muotoiltuja penkkejä saunaan.

Saunaan on tulossa puukiuas, joten lauteisiin sitä ei voi upottaa vaan tulee ihan perinteisesti seinän viereen. Kiuasta ei ole valittu ja se jääkin miehen päätettäväksi. Saunan ja pesuhuoneen väliin tulee lasiseinä, mutta kiukaan taakse täytyy sitten muurata seinänpalanen ja se olisi sitten tummasävyinen ja sopisi seinän tummiin paneleihin. Saunan valaistus hoituu valokuiduilla, ja sähkösuunnittelijan kanssa katsottiin viime viikolla, että projektorille löytyy paikka seinän takaa pukuhuoneesta.

Ei millään malteta odottaa ensimmäisiä löylyjä, mutta muutama työvaihe tässä taitaa olla välissä!

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Saunahaaveilua

 1. Aika monta samaa kuvaa, kuin mitä mäkin selasin ja kelasin kun meidän saunaa mietittiin 🙂 Tykkään nyt edelleen hurjasti meidän kantikkaista, jykevistä lauteista ja sormipaneleista. En vaihtais pois. Värit vaan on edelleen mietinnässä. Toistaiseksi menee vielä hyvin alkuperäisillä, kun kellertymistä ei ole havaittavissa, mutta jossain vaiheessa varmaan seinät valkeiksi ja lauteet mustiksi. Tai toisin päin 😉

  Tykkää

  • Kauhean isoja ja vaikeita päätöksiä, tää sauna on onneksi siitä helpoimmasta päästä! Mieskin tykkää onneksi noista (paitsi kaakeliseiniin ei suostu kun ovat kuulemma liian kuumat). Teillä on nyt kokonaan vaaleaa puuta? Muistelen, että oli tosi kiva, täytyy käydä kaivamassa senkin kuva vielä sun blogista.

   Jykevät lauteet on ihanat, en yhtään tykkää sellaisista siroista. Samoilla linjoilla siis mennään. 🙂

   Tykkää

 2. Ihana tuo ensimmäinen sauna, ihanat värit!! Kopioin kuvan koneelleni, toivottavasti ok? Itse haluaisin juuri jotain tuon väristä maailmaa 🙂

  Löysi blogisi hetki sitten, ihan sattumalta, kun etsiskelin rakennusaiheisia blogeja. Me aletaan rakentamaan keväällä 🙂

  Tykkää

  • Kuva on K-raudasta, Cello-kiukaan mainoksesta. 🙂 Eli kopioi vaan! Värimaailma on juuri sitä mihin mekin ainakin näillä näkymin ollaan päätymässä.

   Kiitos vierailusta, täytyykin tulla tutustumaan teidän blogiin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s