Ruokailuryhmäpohdiskelua

Meillä on paljon huonekaluja, jotka ostettiin edelliseen taloon ja jotka jatkavat kanssaeloa myös uudessa talossa. Muutama isompi hankinta on kuitenkin tiedossa ja niistä eniten pohdin nyt ruokailuryhmää. Meillä on tällä hetkellä käytössä 180cm pitkä tummanruskea pelkistetty pöytä. Pöytä on lasten käytössä kulunut kovasti, mutta massiivipuisen pöydän voi hioa. Suunnittelemmekin nyt, että siirrämme tämän pöydän kunnostettuna käyttöön lasitetulle terassille. Pöydän kaverina meillä on ollut kuusi Tenor-tuolia, joiden päällyste on mennyt erittäin huonoon kuntoon. (Kehtaanko myöntää, että olen pari tuolia korjannut ilmastointiteipillä? Siinä vasta teollista henkeä kerrassaan!) Pohdin nyt, miten päällystäisin tuolit, että ne sopisivat terassikäyttöön. Kangashuput olisivat helppo ratkaisu, mutta ei ehkä tyyliltään taas sovi meille. Pöydän päissä on lisäksi ollut nuorempien lasten kirsikkapuunväriset Tripp Trapp -tuolit.

Olemme nyt todenneet, että haluamme pidemmän pöydän uuteen taloon. Oman viisihenkisen perheen lisäksi ei tarvitse olla kuin muutama vieras ja pöytä on jo tupaten täynnä. Tuttavissa on useampi monilapsinen perhe ja olisi mukavaa, kun voisimme istua iltaa yhdessä niin, että kaikki mahtuvat saman ääreen. Talon pohjaratkaisukin tukee pidempää pöytää (ja se oli itse asiassa yksi niistä kriteereistä, joita keittiö-ruokailutilan suunnittelulle asetimme). Kivannäköisen, pitkän pöydän löytäminen onkin ollut yllättävän vaikeaa. Joko pöytä on makuumme liian sievä, liian kallis (järjetöntä hintaa en ole tässä vaiheessa valmis pöydästä maksamaan, koska lapset aiheuttanevat edelleen mittavan määrän vahinkoa pöytäpinnalle), liian puunvärinen, liian yksinkertainen, liian jotain-mitä-on-vaikeaa-määritellä. Tuntikausien nettisurffauksen perusteella olen nyt löytänyt muutaman ehdokkaan, jotka edustavat sitä meidän tyyliä. Muuton 70/70 on todella kaunis. Ihastuin jo aiemmin alumiinisiin mustiin jalkoihin ja puuviiluiseen pintaan. Linoleuminen pinta kestäisi myös lasten käsittelyssä ja olisi helppo pitää puhtaana. Tätä saa 225cm pitkänä.

pöytä2 pöytä1

Kuvat: Finnish Design Shop ja Connox

Toinen silmää miellyttävä on Hayn musta Loop Stand. Tässäkin suurin ihastuksen kohde on jauhemaalatusta teräksestä tehdyt pukkijalat. Pöytälevy on laminoitua pähkinäviilua, jonka kestävyys saattaisi olla koetuksella lasten kanssa. Pöytää saa 250cm pitkänä.

pöytä3

Kuva: Finnish Design Shop

Eilen miehen kanssa näitä pohdittiin ja todettiin, että samantyylinen DIY-viritelmä voisi toimia meillä. Muutontyyliset jalat voisi helposti hitsauttaa teräsmiehellä (hah! tai millä tahansa supersankarilla!) ja miettiä siihen sitten pöytälevyn. Meidän tyyliin sopisi hyvin ratkaisu, jossa olisi aika rouheat teräsjalat ja päällä esimerkkipöytiä paksumpi pöytälevy joko ikilevyllä päällystetystä vanerista tai massiivipuusta. Hayn pukkijalkoja voi ostaa myös ilman pöytälevyä, joten se on myös yksi vaihtoehto. Tätä ideaa jäämme nyt hieman pohtimaan.

Ruokailuryhmän tuoleja olen myös miettinyt ja nämä ovat nousseet tämänhetkisiksi suosikeiksi:

 tuoli2
tuoli1

tuoli3

 

Kuvat: Finnish Design Shop ja Vepsäläinen

Ylhäältä alaspäin Hayn J104, Hayn AAC12 ja BoConceptin London. Ihan aikuisten oikeasti haluaisin Vitran DSW-tuolit, mutta niihin ei taida budjetti nyt venyä kun pitäisi kerralla ostaa kahdeksan tuolia ja pöytähankintakin osuu samaan hetkeen.

Kirsikanväriset Tripp Trappit istuvat värimaailmaltaan vähän huonosti ruokailutilaan. Aikanaan pidin kirsikasta paljon kun tuoli esikoiselle ostettiin ja toinen samanvärinen ostettiin sitten pikkukakkoselle. Tuolit toimivat kuitenkin todella hyvin ruokapöydässä ja meidänkään ikiliikkujat eivät niitä saa keikkaamaan. Mitenköhän tuolin hiominen ja maalaaminen mustaksi onnistuisi? Vaihtoehtona on luopua tuoleista ja hankkia tilalle esimerkiksi nämä IKEA:n AGAM-juniorituolit:

tuoli4

Kuva: IKEA

Keskimmäinen voisi kyllä muuton yhteydessä siirtyä istumaan tavalliselle tuolille ja kuopus saisi sitten tällaisen ratkaisun muutamaksi vuodeksi.

Ideoita, vinkkejä?

5 kommenttia artikkeliin ”Ruokailuryhmäpohdiskelua

 1. Heips,
  huomasitko, että hemma hos Oja -blogissa oli tehty Muuton -tyyppinen pöytäratkaisu? Sieltä saa varmasti hyviä vinkkejä! Voin lämpimästi suositella noita Agam -tyyppisiä juniorituoleja! Meillä on ollut pojilla jo pitkään sellaiset ja tykkään siitä, että ne ovat kevyet ja vievät pienen tilan ruokapöydän ääressä. Välillä istun itsekin kahvikupin kanssa tuolilla 🙂 Tripp Trapin koin niin kovin kömpelöksi ja raskaaksi, aina löin varpaatkin siihen jalkaan 🙂 Ruokapöydän ympärillä meillä on pienen ruotsalaisen puuseppäverstaan tekemät versiot. Ollaan saatu ne siskolta. Ne on erityisen jämäkät ja käytän niitä myös jakkarana kun täytyy kurotella itse jonnekin korkeuksiin. Toisella lapsella on tuo Ikean versio koulupöytätuolina. Meidän täytyisi varmaan vähän kiristää ruuveja siitä kun se ei tunnu ihan yhtä tukevalta kun nuo pari muuta. Mutta tämä on tosiaan varmasti vaan meidän ”ongelma” kun ei olla kiristetty ruuveja tai jopa liimattu jalkoja.

  Tykkää

 2. Katsos, enpä ole huomannutkaan! Löysion hemma hos ojan vasta muutama päivä sitten ja taisin ehtiä lukea vain pari uusinta postausta. Täytyy etsiäkin tuo pöytä sieltä ja kysyä vinkkejä. Kiitos!

  Tripp Trapp on minustakin liian kömpelö, olen kerran lyönyt jalkani siihen niin, että pikkuvarvas murtui. Tekisi mieli laittaa tuolit kirppikselle ja ostaa Agam tilalle, se on kivan siro ja toimisi mainiosti nuorimmaisella. Keskimmäinen on kuitenkin jo viisivuotias kun muutetaan eikä välttämättä tarvitsisi enää korotettua tuolia. Mietin myös sitä, että jos hioisi ja maalaisi Tripp Trappit ja laittaisi ne lasten huoneisiin pöydän viereen. Täytyy vähän miettiä, mulla on myös yksi kunnostusta vaativa kansakoulupulpetti, jossa on tuoli jo valmiina enkä ole varma innostuuko esikoinen Tripp Trappista koulupöytätuolina. Mies on kovasti sitä mieltä, että maalataan Tripp Trappit, mutta täytyy nyt vähän mietiskellä ja hahmotella alakertaa.

  Tykkää

 3. Agamit haluaisin minäkin meille! Toisella tripptrapp ja toisella Ikean joku muu lasten tuoli, Agam miellyttäisi huomattavasti enemmän! BoConceptin London tuoli oli toissakesäisellä istumiskierroksella mun ehdoton suosikki! Piti alkaa vaan siitäkin pihistelemään kun saatiin pinnatuolit kympillä 😉 Mutta kovasti mun mieleen siis! DSW:t on kauniit kuin mitkä, mutta jotenkin mun eikä miehen kankku asetu siihen kuppiin mukavasti.

  Loop jalkoijon on blogeissa aika paljonkin diy-pöytiä ja aina ne on musta tosi kivoja! Liputan siis sillekin tuumailulle 🙂

  Käviskö noihin vanhoihin tuoleihin terassille (harmaat) pellavahuput? Rouheat ja sopivat kauniisti niin puuhun kuin betoniinkin! Eikä tartte olla silittämässä 😉

  Tykkää

  • Mitä enemmän mietin, sitä enemmän haluan eroon Tripp Trappeista (ainakin ruokapöydän luota) ja tilalle Agamin tai kaksi. Ja jos se kestää aikusenkin painon, niin sehän toimisi mainiosti siinä. Mulla on tapana istua Tripp Trappissakin välillä ohimennen.

   Mä olen kierrellyt tuoleja katsomassa, mutta pitää raahata toi mies vielä mukaan ja katsoa, että tuoli isttuu myös hänen kankuilleen. London ja AAC on hänen suosikkejaan, joten ehkä tuota tyyliä haetaan. Tässä on kyllä vielä tuuliviirillä monta kuukautta aikaa muuttaa mielensä. 🙂 Pöytäpäätös täytyy kyllä tehdä sen verran hyvissä ajoin, että ehtii mahdollisen DIY-projektin toteuttaa. Pöydistä mua kyllä oikeasti miellyttää eniten nuo itse tehdyt, joten kai me sille linjalle lähdetään.

   Pellavahuput on kiva idea! Hetken varmaan kestää ennen kuin terassi on pystyssä, joten täytyy tuolit ja pöytä varastoida ja kunnostella sitten muuton jälkeen. Olin alunperin niin ärsyyntynyt tuoleihin, että ajattelin antaa/heittää ne pois, mutta runko on hyvässä kunnossa ja niistä saa tuunaamalla varmaan ihan kivat tuolit.

   Tykkää

 4. Paluuviite: Ruokailuryhmä | Uuteen kotiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s